Stark seger för Borås i toppmatchen mot Karlskrona

Det var två topplag som möttes i J20 Region syd herr på fredagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Borås, som besegrade Karlskrona med 5-4 (2-1, 2-0, 1-3).

– Inte alls vår bästa match. Vi kändes ganska trötta och fick inte till vårt spel men hittar ett sätt att vinna matchen, kommenterade Borås tränare Karl Wengdahl.

Det här innebär att Borås nu har nio segrar i följd i J20 Region syd herr.

Borås startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Lukas Kalny och William Standar innan Karlskrona svarade och gjorde 2-1 genom Hugo Ingemarsson. I andra perioden var Borås starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Didrik Karlsson och Alex Bryngelsson. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Isac Jonasson och Malte Von Dahn göra både 4-2 och 4-3 för Karlskrona.

Borås gjorde 5-3 genom Melker Kåvestam efter 9.51.

Karlskrona reducerade dock till 5-4 genom Malte Von Dahn när bara tre minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Borås Victor Schmidt Nielsen hade tre assists och Didrik Karlsson stod för ett mål och två assists.

Det här var Borås sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Karlskronas tredje uddamålsförlust.

Borås stannar därmed i serieledning, och Karlskrona på tredje plats, i tabellen.

Borås tar sig an Mölndal i nästa match borta tisdag 28 november 19.40. Karlskrona möter samma dag 19.00 Troja/Ljungby hemma.