Seger för VIK Hockey J20 mot Oskarshamn

VIK Hockey J20 vann med 6-2 (4-0, 0-1, 2-1) i kvalserie till J20 nationell herr hemma mot Oskarshamn på söndagen.

I matchen var det VIK Hockey J20 som var vassast och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Tomas Zizka, Wille Ekman-Cederborg, Hugo Lejon och Elias Hallin. Efter 2.01 i andra perioden slog Karlis Flugins till, framspelad av Borna Kopac och Gustav Hjärtberg och reducerade åt Oskarshamn. Efter 9.24 i tredje perioden reducerade Oskarshamn på nytt genom Nace Langus på pass av Calle Karlsson och Borna Kopac.

9.58 in i tredje perioden slog Jan Dorthe till på pass av Wilhelm Gullhav och ökade ledningen för VIK Hockey J20.

Efter 14.20 nätade Jan Dorthe återigen framspelad av Alexander Aleslöv och ökade ledningen för VIK Hockey J20. 6-2-målet blev matchens sista.

VIK Hockey J20 har nu åtta poäng efter fyra spelade matcher, medan Oskarshamn har fyra poäng efter fem matcher.

Nästa motstånd för VIK Hockey J20 är Björklöven. Lagen möts lördag 6 april 14.00 i Winpos Arena. Oskarshamn tar sig an Malmö hemma onsdag 3 april 19.00.