Ryck i sista perioden avgjorde för Skellefteå AIK J20 borta mot Brynäs

En jämn match mellan hemmalaget Brynäs och gästande Skellefteå AIK J20 avgjordes först i tredje perioden. Då drog Skellefteå AIK J20 ifrån och vann matchen i J20 Nationell norra herr med 4-1 (1-0, 0-1, 3-0).

– En jämn match. Vi gör en bra andra period men tar inte tillvara på alla lägen, kommenterade Brynäs tränare Victor Grönberg.

Skellefteå AIK J20 tog ledningen efter 7.03, genom Alfons Ekblad. Efter 12.08 i andra perioden nätade Gustav Hillström, framspelad av Albin Udd och Noel Nordh och kvitterade för Brynäs.

Skellefteå AIK J20:s Frans Haara gjorde 1-2 efter 20.12 på pass av Tim Barkemo och Amill Andersson.

I tredje perioden gjorde Skellefteå AIK J20 1-3 efter 4.27 genom Tim Barkemo. Och med bara 23 sekunder kvar satte Amill Andersson avgörande 1-4.

Brynäs ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Skellefteå AIK J20 ligger på andra plats.

I nästa omgång har Brynäs Leksand hemma i Monitor ERP Arena, lördag 9 december 15.00. Skellefteå AIK J20 spelar borta mot Luleå fredag 8 december 18.00.