Fem poäng av Viktor Olihn – när Troja/Ljungby J20 segrade mot Mariestad

Troja/Ljungby vann mötet med Mariestad borta med 6-3 (2-1, 1-1, 3-1) på tisdagen i J20 Region syd herr. Detta efter fem poäng av Viktor Olihn.

Troja/Ljungbys tränare Robert Sundin:

– En skön seger i en tuff bortamatch. Vi blandar en del i vår prestation. När vi spelar bra, så spelar vi riktigt bra men vi har lite för djupa dalar i matchen för att jag ska var helt nöjd med spelet. Det är starkt av killar att ta tillbaka matchen när Mariestad har kommit ikapp och kvitterat.

Troja/Ljungby startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Viktor Olihn och August Hummer innan Mariestad svarade och gjorde 2-1 genom Gilbert Persson. Troja/Ljungby gjorde 1-3, på nytt genom August Hummer efter 4.07 i andra perioden.

Mariestad reducerade dock till 2-3 genom Gilbert Persson efter 10.42 av perioden. 5.43 in i tredje perioden nätade Mariestads Gilbert Persson på nytt på pass av Philip Josefsson och Albin Mjösberg och kvitterade för Mariestad.

15.19 in i perioden slog Lukas Fernqvist till framspelad av Viktor Olihn och gav laget ledningen för Troja/Ljungby.

Fem poäng av Viktor Olihn

Efter 17.30 slog Lukas Fernqvist till ännu en gång på pass av Arvid Fagerberg och Theo Andersen och ökade ledningen för Troja/Ljungby.

Troja/Ljungby punkterade matchen med ett 3-6-mål med 1.26 kvar att spela återigen genom Viktor Olihn assisterad av Eric Turnéus. Det fastställde slutresultatet till 3-6.

Viktor Olihn gjorde två mål för Troja/Ljungby och spelade dessutom fram till tre mål och August Hummer stod för tre poäng, varav två mål. Philip Josefsson hade tre assists för Mariestad och Gilbert Persson gjorde tre mål.

I tabellen innebär det här att Troja/Ljungby nu ligger på sjätte plats. Mariestad är på elfte plats.

Mariestad tar sig an Västervik i nästa match borta lördag 28 oktober 14.00. Troja/Ljungby möter samma dag 12.00 Tingsryd hemma.