Efterlängtad seger för Malmö – steg åt rätt håll mot VIK Hockey J20

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Malmö i J20 Nationell forts herr. Men hemma mot VIK Hockey J20 bröts den tunga sviten. Det blev 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0) efter straffar i matchen i Malmö Isstadion.

Den första perioden slutade mållös. VIK Hockey J20 startade andra perioden vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Albin Lilja och Elvin Håkansson innan Malmö svarade och gjorde 2-1 genom Daniel Badinka. Malmö kvitterade till 2-2 med 34 sekunder kvar att spela genom Mats Bakke Olsen assisterad av Filip Sitar.

Fjärde perioden blev mållös.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Malmö med 14–18 och VIK Hockey J20 med 12–19 i målskillnad. Det här var Malmös andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också VIK Hockey J20:s fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Malmö ligger kvar på elfte och sista plats i tabellen, och VIK Hockey J20 på nionde plats.

Lördag 9 mars 16.00 spelar Malmö borta mot Örebro Hockey J20. VIK Hockey J20 möter Almtuna borta i Gränby ishall torsdag 7 mars 19.00.