Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för AIK Härnösand

Matchen mellan Njurunda och AIK Härnösand i Modin & Zetterberg Hallen slutade 1-2 (0-1, 1-0, 0-1). Ett skönt trendbrott för AIK Härnösand. Laget hade före måndagens bortamatch fem förluster i rad i J20 Region norr B herr.

Njurundas tränare Robin Bredberg tyckte till om matchen:

– Vi gör inte en tillräckligt bra insats ikväll för att vinna.

Lancelot Lundberg stod för AIK Härnösands avgörande mål 1.40 in i sista perioden.

AIK Härnösand tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Erik Asplund assisterad av William Åström. Efter 17.06 i andra perioden slog Linus Lind till, på pass av Wilton Medelberg och Melker Westin och kvitterade för Njurunda. 1.40 in i tredje perioden nätade AIK Härnösands Lancelot Lundberg framspelad av Oliver Macus och Gergo Kozma och avgjorde matchen för AIK Härnösand.

Det här var Njurundas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även AIK Härnösands fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Njurunda är kvar på femte plats, och AIK Härnösand stannar på sjätte plats, i tabellen.

Njurunda tar sig an Sundsvall J20 i nästa match hemma onsdag 1 november 19.30. AIK Härnösand möter Kovland hemma onsdag 8 november 19.30.