Bortasegern mot Västervik J20 förlänger sviten för Borås

Borås fortsätter starkt i J20 Region syd herr. När laget mötte Västervik borta i ACT-Hallen på tisdagen kom ännu en seger. Laget vann med 6-4 (3-1, 2-2, 1-1). I och med detta har Borås sex segrar i rad.

– Tycker vi är det bättre laget hela matchen. Tyvärr får vi för mycket utvisningar på oss där vi inte riktigt kommer upp i nivå och det utnyttjar Västervik. Rättvis seger, kommenterade Borås tränare Karl Wengdahl.

Västerviks tränare Ragnar Karlsson tyckte så här om matchen:

– Bra moral, offervilja och kamp idag, men tyvärr räckte det inte till poäng. Men bra prestation!

Borås hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.14 genom Lukas Haugland, och gick upp till 0-2 innan Västervik svarade.

I periodpausen hade Borås ledningen med 1-3. Borås ökade ledningen till 1-4 genom Svante Bognäs efter 1.07 i andra perioden.

Västervik reducerade dock till 2-4 genom Viktor Petersson efter 7.16 av perioden.

Efter 11.44 ökade Borås på till 2-5 genom Magnus Möller Jörgensen.

Wille Edström tvåmålsskytt för Västervik J20

Västervik gjorde 3-5 genom Wille Edström med 1.21 kvar att spela av perioden. Västervik gjorde 4-5 genom Jonathan Kirschner med 4.25 kvar att spela av matchen.

Borås kunde dock avgöra till 4-6 med 37 sekunder kvar av matchen genom Alex Bryngelsson.

Adrian Dahlén och Lukas Haugland gjorde ett mål och två assist var för Borås. Västerviks Wille Edström stod för tre poäng, varav två mål för Västervik och Viktor Petersson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Västervik stannar därmed på elfte plats, och Borås toppar fortfarande tabellen.

Lördag 18 november spelar Västervik hemma mot Tingsryd 15.00 och Borås mot Halmstad HF hemma 14.00 i Borås Ishall.