Björklöven segrade mot Tyresö Hanviken Hockey

Björklöven vann med 4-2 (0-0, 2-1, 2-1) på hemmaplan mot Tyresö Hanviken Hockey i kvalserie till J20 nationell herr.

Det här innebär att Björklöven nu har fyra segrar i följd i kvalserie till J20 nationell herr och behöver fyra segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

Första perioden blev mållös. Andra perioden var jämn. Tyresö Hanviken Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Rasmus Dahlqvist efter 7.04, men Björklöven kvitterade genom Rasmus Hedkvist. Och Björklöven hann också ta ledningen, genom Filip Jonsson. Björklöven gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av William Bergström Viksten och Evin Andersson. De tre minuterna blev direkt matchavgörande.

Tyresö Hanviken Hockey reducerade dock till 4-2 genom Devin Kling när bara två minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Resultatet innebär att Björklöven ligger kvar på andra plats och Tyresö Hanviken Hockey sist, på femte plats i tabellen.

I nästa omgång har Björklöven VIK Hockey J20 hemma i Winpos Arena, lördag 6 april 14.00. Tyresö Hanviken Hockey spelar borta mot VIK Hockey J20 onsdag 10 april 19.00.