Storseger för Färjestad hemma mot Valbo J18

Färjestad hade en riktig målfest när man besegrade Valbo J18 hemma i Löfbergs Ice Arena i J18 Region väst herr. Färjestad vann med hela 9-1 (4-0, 1-1, 4-0).

Segern var Färjestads sjätte på de senaste sju matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Färjestad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Axel Lindberg, ett mål av Melker Lundquist och ett mål av Lucas Ryen. Det skulle komma mer från Färjestad. Valbo J18 reducerade dock till 4-1 genom Liam Sarlind tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen av perioden.

Efter 8.35 ökade Färjestad på till 5-1 genom Samuel Flodén. Färjestad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Axel Jansson, Joakim Engholm, Joe Wahlund och Linus Loob Trygg.

Med en omgång kvar är Färjestad på tredje plats i tabellen, medan Valbo J18 är på tionde plats.

Söndag 10 december spelar Färjestad borta mot VIK Hockey 16.00 och Valbo J18 mot Grums borta 13.00 i Billerudhallen.