Stark vändning till seger för Luleå mot Örebro Hockey J18

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i J18 Nationell norra herr mellan Luleå och Örebro Hockey J18 i Lulebohallen. Bortalaget Örebro Hockey J18 hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Luleå vände matchen och vann till slut med 4-2.

Örebro Hockey J18:s tränare Karl Kling om matchen:

– Tuff och jämn match som slutar i förlust.

Första perioden var jämn. Örebro Hockey J18 inledde bäst och tog ledningen genom Philip Larsson efter 5.32, men Luleå kvitterade genom Joel Barrefjord bara två minuter senare. Efter 10.00 i andra perioden slog Noah Pettersson Askling till, och gav Örebro Hockey J18 ledningen. Luleå gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2. 3-2-målet kom med bara 03.16 kvar att spela. Och med 01.43 kvar kom också 4-2.

Det här betyder att Luleå ligger på andra plats i tabellen, och Örebro Hockey J18 är på femte plats.

Luleå tar sig an Brynäs i nästa match borta lördag 3 februari 14.00. Örebro Hockey J18 möter Skellefteå borta söndag 28 januari 12.00.