20 poäng av Småkronornas superkedja i Hlinka Gretzky Cup

Efter den trevande starten mot Slovakien bjöd Småkronorna på show i den andra matchen i Hlinka Gretzky Cup. Det blev seger med 12–1 efter 20 (!) poäng av kedjan med Ivar Stenberg, Milton Gästrin och Viktor Klingsell.

Övertidssegern mot Slovakien på måndag kväll följdes upp av en riktig svensk urladdning i Hlinka Gretzky Cup..

Det blev nämligen seger med hela 12–1 mot Schweiz efter att den svenska kedjan dominerat fullständigt. När allt var sagt och gjort lämnade Ivar Stenberg (Frölunda), Milton Gästrin (MoDo) och Viktor Klingsell (Skellefteå) isen med totalt 20 poäng.

Trion skred till verket redan i första perioden och förde Småkronorna till en 4–0-ledning efter att ha skjutit varsitt mål. Backen Malte Vass (Färjestad) följde upp det med ett fjärde svenskt mål.

I den andra perioden kom ytterligare fyra mål, varav två av Stenberg som därmed säkrade ett hattrick i matchen. Han kom även att skjuta ett fjärde mål i den trejde perioden och lämnade isen med sju poäng (4+3).

Viktor Klingsell toppar poängligan

Milton Gästrin var inte sämre, utan samlade på sig sju poäng (2+5) även han. Tredjelänken Viktor Klingsell stannade på sex poäng (2+4) och har totalt nio poäng (3+6) på två matcher efter att ha svarat för tre poäng i premiären mot Slovakien.

Skellefteåforwarden toppar därmed turneringens poängliga tätt följd av Stenberg och med Gästrin på en delad tredjeplats.

Jakob Ihs Wozniak (Luleå) sköt två av den andra målen för Sverige medan Eddie Genborg (Linköping) avslutade målgörandet i matchen.

Love Härenstam vaktade det svenska målet för andra matchen i rad och stoppade 18 av 19 skott. Sverige vann skottstatistiken med 55–19.

Härnäst väntar Kanada i den avslutande gruppspelsmatchen i natt, svensk tid. De slog Slovakien med 5–1 i natt efter att ha vunnit med 10–0 mot Schweiz i premiären. Vinnaren av den matchen vinner också gruppen och blir toppseedat inför slutspelet.

I den andra gruppen besegrade Tjeckien Tyskland med 7–2 medan USA gav Finland sin andra raka förlust, 3–1.