Väntad seger för Bodens HF som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Bodens HF, och så blev det också när det formstarka laget mötte Örnsköldsvik Hockey på hemmaplan. Efter segersiffrorna 5-3 (0-0, 2-2, 3-1) har nu Bodens HF sex raka segrar. Örnsköldsvik Hockey har sex förluster i rad i hockeyettan norra.

Bodens HF:s tränare Christoffer Jönsson tyckte till om matchen:

– Vi kommer inte upp i en bra nivå idag om man jämför med gårdagen. Vi blir omständiga och är väldigt seg hela matchen. Vi har ett bra powerplay som räddar oss idag. Vi vänder en 0-2 och det är starkt men prestationen är vi inte nöjd med. Nöjd över att vi tar 3 poäng.

Första perioden blev mållös. Det var först 2.26 in i andra perioden som Örnsköldsvik Hockey tog ledningen genom Oliwer Stensson på pass av Wictor Åhström och Julius Hoglert.

Efter 5.09 i andra perioden slog Oliver Munck till, framspelad av Nils Öberg och Lukas Carlsson och gjorde 0-2.

Bodens HF:s Joel Wahlgren gjorde 1-2 efter 9.00 på pass av Viktor Sandberg och Jesper Ylivainio.

Tre poäng av Viktor Sandberg

Jesper Ylivainio gjorde dessutom 2-2 efter 9.45 framspelad av Christian Nyman och Viktor Sandberg.

Bodens HF stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-2 till 5-2 på bara 5.15.

Örnsköldsvik Hockey reducerade dock till 5-3 genom Oliwer Stensson när bara fyra minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Bodens HF:s Viktor Sandberg hade tre assists.

För Bodens HF gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Örnsköldsvik Hockey är på tionde och sista plats.

Fredag 3 november 19.00 spelar Bodens HF borta mot Kiruna. Örnsköldsvik Hockey möter Sundsvall borta i Brandcode Center söndag 5 november 16.00.