Vännäs vann hemma mot Kovland

Det blev seger för Vännäs på hemmaplan mot Kovland i hockeyettan kvalserie norra, med 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

Kovlands tränare Stefan Smedberg tyckte så här om matchen:

– Vi gör en stark kämpainsats. Surt att förlora på straffar idag igen men vi är nöjda med att komma hem med två poäng.

Vännäs tog därmed andra raka segern, efter 6-1 mot KB65 i första matchen.

Vännäs tog ledningen efter 16.37, genom Wilhelm Ytfeldt på pass av Axl Johansson och Tim Palmberg. Vännäs utökade ledningen genom Anton Hammargård efter 6.07 i andra perioden.

Kovland reducerade dock till 2-1 genom Simon Sjöberg med 3.57 kvar att spela av perioden. 8.45 in i tredje perioden nätade Kovlands Ali Assaf framspelad av Simon Sjöberg och Albin Kempe och kvitterade för Kovland.