Tungt för Vallentuna – Eskilstuna Linden bröt fina vinstsviten

Vallentuna har haft en stark period i hockeyettan östra och inför matchen hemma mot Eskilstuna Linden hade laget tagit fem raka segrar. På onsdagen tog det stopp och matchen i Vallentuna Ishall slutade 3-4 (0-1, 3-1, 0-1, 0-1) efter förlängning. Det var första förlusten sedan den 28 oktober för Vallentuna.

Jesper Andersson stod för Eskilstuna Lindens avgörande mål 3.53 in i förlängningen.

Eskilstuna Linden tog ledningen efter 14.05, genom Sebastian Kjellen på pass av Cristopher Norlin och Jesper Andersson. Efter 2.34 i andra perioden nätade Gustav Eriksson, framspelad av Ernst Axel Boberg och Kelvin Martinsson och kvitterade för Vallentuna.

Eskilstuna Lindens Viktor Fridolfsson gjorde 1-2 efter 4.13.

Vallentunas Marcus Andersson gjorde 2-2 efter 11.48 på pass av Oskar Söderberg och Kelvin Martinsson.

Ernst Axel Boberg gjorde dessutom 3-2 efter 14.36 framspelad av Lucas Eriksson.

Eskilstuna Linden kvitterade till 3-3 med 26 sekunder kvar att spela genom Cristopher Norlin framspelad av Daniel Gunnarsson och Jesper Andersson. I förlängningen tog det 3.53 innan Eskilstuna Linden också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Jesper Andersson, på pass av Sebastian Kjellen och Jonathan Andersson.

Jesper Andersson gjorde ett mål för Eskilstuna Linden och två assist.

Det här var Vallentunas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Eskilstuna Lindens fjärde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Vallentuna på fjärde plats och Eskilstuna Linden på sjätte plats.

I nästa omgång har Vallentuna Visby/Roma hemma i Vallentuna Ishall, fredag 1 december 19.00. Eskilstuna Linden spelar hemma mot Enköping fredag 24 november 19.00.