Tre poäng för Lindlöven hemma mot Kiruna

Lindlöven vann hemma mot Kiruna i allettan norra. Matchen på lördagen slutade 9-5 (1-1, 4-1, 4-3).

– Lite väl svängig match där vi får några lätta mål i andra perioden. Första 13 minuterna i tredje är jag riktigt nöjd med, efter det slarvar vi för mycket. 3 mål av Joel kiirriikii, som hade bra fart idag, kommenterade Lindlövens tränare Jonas Dufåker.

Första perioden var jämn. Lindlöven inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Lukas Johansson efter 2.14, men Kiruna kvitterade genom Jacob Hansson-Geidon efter 7.51. Lindlöven var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Lindlöven hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.08 genom Joel Kiirikki, och gick upp till 8-2 innan Kiruna kom tillbaka och reducerade till 8-5.

Innan matchen var över hade Lindlöven gjort 9-5.

Teemu Siironen gjorde två mål för Kiruna och spelade fram till två mål och Mattias Mustonen hade tre assists. Joel Kiirikki gjorde tre mål för Lindlöven.

Det här betyder att Lindlöven ligger på femte plats i tabellen, och Kiruna är på tionde och sista plats.

På söndag 21 januari 16.00 spelar Lindlöven hemma mot Bodens HF, och Kiruna borta mot Hudiksvall.