Tranås vann – klart för kval

Tranås har spelat bra i allettan södra, och är nu klart för kval. Det efter seger på onsdagen, 2-1 (0-0, 1-1, 1-0), på hemmaplan mot Halmstad.

Halmstads tränare Jens Berggrad tyckte till om matchen:

– En tuff och tät match, där Tranås startar bäst och vi äter oss in i matchen period för period. Tyvärr kommer vi inte upp i den nivån som krävs för att vinna matchen.

Oscar Lilja stod för Tranås avgörande mål 14.00 in i tredje perioden.

Därmed har Tranås vunnit fyra matcher i rad i allettan södra.

Den första perioden slutade mållös. Halmstad gjorde 0-1 genom Albin Blomberg efter 10.28 i andra perioden.

Efter 14.24 av perioden kunde Kalvyn Watson kvittera till 1-1 för Tranås. 14.00 in i tredje perioden slog Oscar Lilja till framspelad av Casper Andersson och avgjorde matchen för Tranås. Lilja fullbordade därmed lagets vändning.

Tranås har fyra segrar och en förlust och 16–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har tre vinster och två förluster och 9–6 i målskillnad. Det här var Tranås sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Halmstads fjärde uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Tranås på fjärde plats i tabellen, medan Halmstad är på tredje plats.

Tranås möter Mariestad i nästa match borta fredag 23 februari 19.00. Halmstad möter samma dag Dalen borta.