Sundsvall avgjorde i förlängningen mot Brödernas/Väsby

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Sundsvall avgöra den jämna matchen hemma mot Brödernas/Väsby i allettan norra. Slutresultatet blev 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0). Martin Arpe spelade en avgörande roll för Sundsvall när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Brödernas/Väsby tog ledningen efter nio minuters spel, genom Christian Hägg på pass av Carl Wassenius och Linus Rotbakken. Efter 3.54 i andra perioden slog Linus Millner Westberg till, och kvitterade för Sundsvall.

Brödernas/Väsbys Anton Brandhammar gjorde 1-2 efter 9.59 på pass av Joni Nikko och Christian Hägg.

Sundsvalls Nils Nordh gjorde 2-2 efter 20.41 på pass av Algot Landin.

I förlängningen tog det 1.07 innan Sundsvall också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Martin Arpe, framspelad av Erik Hedlund.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Sundsvall med 10–12 och Brödernas/Väsby med 19–12 i målskillnad. Det här var Sundsvalls femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brödernas/Väsbys fjärde uddamålsförlust.

För Brödernas/Väsby gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Sundsvall är på åttonde plats. Noteras kan att Brödernas/Väsby sedan den 27 januari har avancerat fyra placeringar i tabellen.

I nästa omgång har Sundsvall Vallentuna borta i Vallentuna Ishall, söndag 18 februari 16.00. Brödernas/Väsby spelar borta mot Piteå söndag 11 februari 16.00.