Strömsbro ny serieledare efter 3-0 mot Kalix

Det blev 3-0 (1-0, 1-0, 1-0) borta för Strömsbro mot Kalix i söndagens match. Därmed är laget serieledare i Vårettan norra herr, en poäng före Enköping, efter nio spelade matcher. Enköping har dessutom två matcher mer spelade. Kalix ligger på femte plats i tabellen.

Strömsbros sportchef Johan Wennberg:

– Stabil match idag igen över 60 min. Vi gör jobbet över hela banan och Eriksson är grym i kassen.

I och med detta har Strömsbro hela sex raka segrar i Vårettan norra herr.

Strömsbro tog ledningen efter sex minuters spel, genom Oskar Klaar framspelad av Olle Hellström och Felix Jansson. Efter 16.39 i andra perioden slog Olle Hellström till, framspelad av Jonathan Backlund och Tim Alverhag och gjorde 0-2. Strömsbro gjorde också 0-3 genom Tim Alverhag på pass av Jesper Lehman och Oskar Klaar efter 17.20 i tredje perioden. 0-3-målet blev matchens sista.

Ett fint lyft för Strömsbro som låg på åttonde plats så sent som den 29 december.

I nästa omgång har Kalix Örnsköldsvik Hockey borta i Skyttishallen, torsdag 1 februari 19.30. Strömsbro spelar borta mot Örnsköldsvik Hockey onsdag 24 januari 19.00.