Straffseger för Borås borta mot Tyringe

Borås vann en riktigt jämn match mot Tyringe i hockeyettan södra. Avgörandet kom först i straffläggningen där Borås var starkare och vann med 5-4 (0-1, 3-1, 1-2, 0-0, 1-0). Niko Ahoniemi blev hjälte i straffläggningen.

Tyringe tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Heikki Harju framspelad av Robin Ericsson och Elias Dervall-Svensson. Efter 3.27 i andra perioden nätade Victor Schmidt Nielsen, och kvitterade för Borås.

Tyringes Axel Björnkvist gjorde 2-1 efter 3.46 framspelad av Isac Bexdal och Jesper Kellander.

Borås Nico Joki gjorde 2-2 efter 10.05 framspelad av Niko Ahoniemi och Albin Storm.

Nico Joki gjorde dessutom 2-3 efter 12.45 på pass av Niko Ahoniemi och Gustav Arvidsson.

6.07 in i tredje perioden nätade Tyringes Heikki Harju återigen på pass av Max Kroon och kvitterade för Tyringe.

15.21 in i perioden slog Niko Ahoniemi till framspelad av Victor Schmidt Nielsen och gav laget ledningen för Borås.

Tyringe kvitterade till 4-4 med 1.28 kvar att spela ännu en gång genom Axel Björnkvist.

I straffläggningen var det Borås som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Niko Ahoniemi för.

Niko Ahoniemi gjorde två mål för Borås och två assist.

Tyringe har fem förluster och 11–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borås har två vinster och tre förluster och 17–19 i målskillnad. Det här var Tyringes tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Borås tredje uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Tyringe sist i serien, medan Borås är på åttonde plats.

På söndag 3 december 16.00 spelar Tyringe hemma mot Halmstad, och Borås hemma mot Mörrum.