Straffar avgjorde när Surahammar vann mot Mjölby

Surahammar tog emot Mjölby hemma i en riktigt jämn match i hockeyettan västra. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0). Wille Hedqvist blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Mjölby inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Hannes Rydin Irebro efter bara 51 sekunder, men Surahammar kvitterade genom Adam Karlsson efter 17.33. Surahammar gjorde också 2-1 efter 9.14 i andra perioden när Marcus Wahlgren hittade rätt på pass av Oscar Forsman-Larsson och Sebastian Thors. 9.36 in i tredje perioden slog William Strand till framspelad av Edvin Lundqvist och Christoffer Rapp och kvitterade för Mjölby.

Fjärde perioden blev mållös.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Mjölby är på femte plats.

Nästa motstånd för Surahammar är Falu IF. Mjölby tar sig an Borlänge hemma. Båda matcherna spelas onsdag 11 oktober 19.00.