Straffar avgjorde för Surahammar i hemmasegern mot Borlänge

Surahammar mötte Borlänge hemma i en match i hockeyettan västra som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 6-5 (0-1, 3-3, 2-1, 0-0, 1-0). Sebastian Tellström Jovicic blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Borlänge inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Sigge Grunditz efter 2.16, men Surahammar kvitterade genom Adam Karlsson i slutet av perioden. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Surahammar hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I straffläggningen var det Surahammar som avgjorde till 6-5. Den avgörande straffen stod Sebastian Tellström Jovicic för.

Det här var Surahammars andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Borlänges tredje uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Surahammar på sjunde plats i tabellen, och Borlänge är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Surahammar är Mariestad. Borlänge tar sig an Falu IF hemma. Båda matcherna spelas onsdag 29 november 19.00.