Stark seger för Tranås mot Mariestad

Två topplag möttes i hockeyettan västra på fredagen. Och det slutade med seger för Tranås, som besegrade Mariestad borta med 4-0 (2-0, 1-0, 1-0) i den tidiga seriefinalen.

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Mariestad är i fortsatt serieledning, och Tranås på andra plats. I och med Tranås seger skiljer det nu tre poäng mellan lagen.

– Efter en jämn första period där Tranås ändå leder med 2-0 så kommer vi inte upp i nivå resterande matchen. Tranås vinner mest kamper och vinner tills slut rättvist, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander efter matchen.

I början av matchen var Tranås starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Casper Andersson och Markus Ruuskanen. Efter 17.51 i andra perioden nätade Erik Brissle, på pass av Viktor Nilsson-Westlund och Martin Skärberg och gjorde 0-3. Till slut kom också 0-4 genom Viktor Nilsson-Westlund som ökade Tranås ledning framspelad av Petter Eklöf och Filip Forsmark efter 9.25 i tredje perioden. 0-4-målet blev matchens sista.

Nästa motstånd för Mariestad är Borlänge. Tranås tar sig an Surahammar hemma. Båda matcherna spelas onsdag 25 oktober 19.00.