Stark seger för Kristianstad mot Karlskrona

Två topplag möttes i hockeyettan södra på söndagen. Och det slutade med seger för Kristianstad, som besegrade Karlskrona hemma med 5-3 (2-1, 2-2, 1-0) i den seriefinalen.

Med två omgångar kvar är Kristianstad på andra plats i tabellen, medan Karlskrona fortfarande leder serien. Ett poäng skiljer lagen åt.

Segern var Kristianstads åttonde på de senaste nio matcherna, och sjunde hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. Karlskrona inledde bäst och tog ledningen genom Alexander Bergström efter 3.47, men Kristianstad kvitterade genom Kevin Wennström. Och Kristianstad hann också ta ledningen, genom Anton Davidsson. Kristianstad gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Filip Persson och Kevin Wennström.

Karlskrona reducerade dock till både 4-2 och 4-3 genom Filip Cruseman och Filip Cruseman, det sista med 3.51 kvar att spela av perioden. Kristianstad punkterade matchen med ett 5-3-mål med 45 sekunder kvar att spela genom Filip Lennström. Lennström fullbordade därmed Kristianstads vändning. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

I nästa match möter Kristianstad Mörrum borta och Karlskrona möter Tyringe hemma. Båda matcherna spelas onsdag 6 december 19.00.