Skövde vann toppmötet mot Mariestad med 4-3

Skövde tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Mariestad i hockeyettan västra på onsdagen med 4-3 (1-1, 1-2, 2-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Mariestad är i fortsatt serieledning, och Skövde på tredje plats.

Karl Jonsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål med bara 56 sekunder kvar av matchen.

Efter fem segrar i rad för Mariestad tog det stopp. Skövde tog i stället femte segern i rad.

Skövde tog ledningen efter 6.11, genom Thomas Lee framspelad av Emil Smedberg och Jesper Andersson.

Mariestad kvitterade till 1-1 efter 19.29, genom Jesper Lindén assisterad av Joel Thulin och Andreas Thelander.

Laget tog också ledningen efter 20.48, när Vincent Reimer hittade rätt på pass av Oscar Tellström och Ludwig Wistén.

Efter 11.33 i andra perioden slog Axel Eriksson till, på pass av Emil Smedberg och Jesper Andersson och kvitterade för Skövde.

Mariestads Jesper Lindén gjorde 3-2 efter 16.08 framspelad av Joel Thulin och Oscar Tellström.

5.08 in i tredje perioden nätade Skövdes Isac Ollas Mattsson och kvitterade för Skövde.

Skövde avgjorde matchen med 56 sekunder kvar att spela genom Karl Jonsson assisterad av Jesper Andersson och Thomas Lee.

Skövdes Jesper Andersson hade tre assists.

Det här var Skövdes andra uddamålsseger.

I nästa omgång har Mariestad Falu IF borta i Lugnets Ishall, söndag 26 november 16.00. Skövde spelar hemma mot Tranås lördag 25 november 15.00.