Segersviten fortsätter för Vallentuna efter vinst mot Huddinge

På onsdagen kom fjärde raka segern i hockeyettan östra för Vallentuna. Det blev 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) efter förlängning hemma mot Huddinge. Det innebär att Huddinge åkte på femte raka förlusten.

Joonas Rinnetmäki stod för Vallentunas avgörande mål 3.54 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Huddinge inledde bäst och tog ledningen genom Filip Runbjer efter 17.28, men Vallentuna kvitterade genom Ernst Axel Boberg i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. Efter 4.59 i tredje perioden gjorde Huddinge 1-2 genom Anton Kalte.

Vallentuna kvitterade till 2-2 genom Fredrik Svennas efter 5.49 av matchen. I förlängningen tog det 3.54 innan Vallentuna också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Joonas Rinnetmäki, på pass av Dennis Good Bogg.

Det här var Vallentunas femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Huddinges femte uddamålsförlust.

Vallentuna ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Huddinge ligger på nionde plats.

Vallentuna möter Segeltorp i nästa match borta söndag 19 november 16.00. Huddinge möter samma dag Enköping hemma.