Seger på straffar för Vimmerby hemma mot Halmstad

Vimmerby vann till slut en jämn match mot Halmstad i hockeyettan södra. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 4-3 (2-1, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0). Carl Sjöberg blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Segern var Vimmerbys sjunde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. Halmstad inledde bäst och tog ledningen genom Tom Johansson efter 7.26, men Vimmerby kvitterade genom Adam Petersson. Och Vimmerby hann också ta ledningen, genom Gustav Karlsson. Efter 12.51 i andra perioden slog Isac Göransson till, på pass av Oskar Lindgren och Pelle Ström och gjorde 3-1. 11.38 in i tredje perioden nätade Halmstads Alexander Gunnarsson framspelad av Johan Ekberg och Jacob Levin och reducerade för Halmstad.

Efter 13.52 slog Albin Blomberg till framspelad av Marcus Borgh och Hugo Johansson och kvitterade för Halmstad.

I straffläggningen var det Vimmerby som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Carl Sjöberg för.

Det här var Vimmerbys tredje uddamålsseger den här säsongen.

Med fyra omgångar kvar är Vimmerby på fjärde plats i tabellen, och Halmstad är på tredje plats.

I nästa match möter Vimmerby Alvesta borta och Halmstad möter Mörrum hemma. Båda matcherna spelas onsdag 29 november 19.00.