Ryck i sista perioden avgjorde för Visby/Roma hemma mot Vallentuna

En jämn match mellan hemmalaget Visby/Roma och gästande Vallentuna avgjordes först i tredje perioden. Då drog Visby/Roma ifrån och vann matchen i hockeyettan östra med 4-1 (1-1, 0-0, 3-0).

– Det var en viktigt seger som vi tog. Första period är inte bra från vår sida men vi lyckas göra 1-0 sedan släpper vi in ett onödigt mål precis i slutet av perioden. I andra tar vi över matchen och har en del bra anfall. Sen i tredje för vi 2-1 i pp och kan spela lite på det och spelar också bättre. Sammanfattningsvis har vi bra målvaktsspel och spelar bättre ju längre matchen går, kommenterade Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström.

Segern var Visby/Romas femte på de senaste sex matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. Visby/Roma inledde bäst och tog ledningen genom Elias Lindström efter 15.05, men Vallentuna kvitterade genom Oskar Söderberg i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. Visby/Roma spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Anton Johansson, Nils Bolin och Karl Påhlsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 47 sekunder kvar att spela.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Visby/Roma med 14–10 och Vallentuna med 15–13 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Visby/Roma ligger på tredje plats medan Vallentuna har fjärdeplatsen.

Visby/Roma tar sig an Hanviken i nästa match hemma fredag 27 oktober 19.00. Vallentuna möter Brödernas/Väsby hemma onsdag 25 oktober 19.00.