Ryck i sista perioden avgjorde för Halmstad hemma mot Tyringe

En jämn match mellan hemmalaget Halmstad och gästande Tyringe avgjordes först i tredje perioden. Då drog Halmstad ifrån och vann matchen i hockeyettan södra med 3-1 (1-1, 0-0, 2-0).

Segern var Halmstads sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Tyringe inledde bäst och tog ledningen genom Henrik Hallberg efter 6.52, men Halmstad kvitterade genom Lukas Sjöblom efter 14.14.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var Halmstad starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Jonatan Lundgren och Viktor Bernhardtz och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.52 kvar att spela.

Det här betyder att Halmstad ligger på andra plats i tabellen, och Tyringe är på tionde och sista plats.

Onsdag 25 oktober 19.00 spelar Halmstad borta mot Alvesta. Tyringe möter Karlskrona hemma i Tyrs Hov Sportcentra fredag 27 oktober 19.00.