Ryck i sista perioden avgjorde för Halmstad borta mot Kristianstad

En jämn match mellan hemmalaget Kristianstad och gästande Halmstad avgjordes först i tredje perioden. Där var Halmstad starkare och vann matchen i hockeyettan södra med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

Segermålet för Halmstad stod Andreas Andersson för 16.41 in i tredje perioden.

Det var andra raka segern för Halmstad, efter 3-2 mot Troja/Ljungby i premiären.

Kristianstad tog ledningen efter 5.09, genom Georg Weigelt framspelad av Jacob Grönhagen och Filip Lennström. Efter 14.41 i andra perioden slog Jacob Levin till, framspelad av Marcus Borgh och kvitterade för Halmstad. 16.41 in i tredje perioden slog Andreas Andersson till på pass av Lukas Sjöblom och avgjorde matchen för Halmstad. Andersson fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Halmstads andra uddamålsseger.

Nästa motstånd för Kristianstad är Alvesta. Halmstad tar sig an Borås hemma. Båda matcherna spelas söndag 8 oktober 16.00.