Piteå upp i topp efter seger mot Hanviken

Piteå är nu serieledare i allettan norra efter seger, 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 0-0, 1-0) efter straffar, hemma mot Hanviken. Piteå leder serien en poäng före Hudiksvall. Hanviken ligger på åttonde plats i tabellen.

Segern var Piteås sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Hanviken började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.14 slog Oskar Ståhl till framspelad av Daniel Nilsmats och Pelle Carlsson.

Piteå kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.05 slog Arvid Sundin till assisterad av Theo Keilin och Joel Kant.

Laget tog också ledningen efter 20.09, när Linus Hedman hittade rätt på pass av Rasmus Similä.

Piteå gjorde också 3-1 efter 20.30, genom Oscar Nilsson framspelad av Jacob Sundin och Petter Mäkitalo.

Efter 14.51 i andra perioden slog Oskar Ståhl till återigen, framspelad av Daniel Ohlsson och reducerade åt Hanviken. Piteå inledde tredje perioden med att göra 4-2 genom Theo Keilin, innan Hanviken svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Adam Falk för efter 12.02.

I slutminuterna var det dock Piteå som tog greppet.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Piteås fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hanvikens andra uddamålsförlust.

Piteå tar sig an Kiruna i nästa match borta onsdag 31 januari 19.00. Hanviken möter Hudiksvall hemma onsdag 24 januari 19.00.