Piteå avgjorde tät match mot Sundsvall i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Sundsvall och gästande Piteå var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Piteå och vann matchen i allettan norra med 5-3 (0-2, 2-0, 3-1).

Segern var Piteås fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Sundsvall starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Johan Lindholm och Filip Wiberg. Efter 1.54 i andra perioden nätade Theo Keilin, på pass av Arvid Sundin och Alexander Popovic och reducerade åt Piteå.

Carl Holmner Härgestam gjorde dessutom 2-2 efter 14.15 framspelad av Linus Hedman.

Piteå stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-2 till 2-5.

Sundsvall reducerade dock till 3-5 genom Sebastian Kaijser när bara två minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Piteå är på tredje plats.

Nästa motstånd för Sundsvall är Hanviken. Piteå tar sig an Nyköping hemma. Båda matcherna spelas lördag 20 januari 16.00.