Mariestad starkast – avgjorde i förlängningen mot Karlskrona

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Mariestad avgöra den jämna matchen hemma mot Karlskrona i allettan södra. Slutresultatet blev 4-3 (3-0, 0-1, 0-2, 1-0). Matchhjälte blev Anton Blomberg, som gjorde det avgörande målet 35 sekunder in i förlängningen.

– Otroligt skönt att ta en seger och bryta förlustraden. Med en stark första period sätter vi oss i förarsätet. Men halvvägs in i tredje så är Khk ikapp. Då är det starkt med senaste matcherna i åtanke att kriga till sig en seger tills slut, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander.

Mariestad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Simon Ericsson, Simon Svensson och Joel Thulin. Karlskrona reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Jesper Emanuelsson och Philip Norberg Aspnäs efter 20.26 av perioden. 8.14 in i tredje perioden slog Hugo Wendt till framspelad av Mikael Roslund och Tom Fridén och kvitterade för Karlskrona.

Men Mariestad avgjorde matchen med -1.25 kvar att spela genom Anton Blomberg på pass av Tobias Aronsson och Ludwig Wistén.

Det här var Mariestads andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Karlskronas tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Mariestad nu ligger på sjunde plats. Karlskrona är på nionde plats.

Nästa motstånd för Mariestad är Tranås. Lagen möts fredag 19 januari 19.00 i Stiga Arena. Karlskrona tar sig an Visby/Roma hemma söndag 21 januari 16.00.