Mariestad kvalklart trots förlust mot Falu IF

Efter en bra säsong i hockeyettan västra är Mariestad nu klart för kval. Det trots förlust, 4-5 (1-1, 2-2, 1-1, 0-1) efter förlängning, på bortaplan mot Falu IF.

– Det är bara att citera:”motivation slår klass”. Vi är inte redo att jobba tillräckligt hårt för att vinna matchen medans falu gör precis allt för att vinna, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander efter matchen.

Hunter Godmere slog till efter bara 33 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Det var utan tvekan en jätteskräll att bottenlaget Falu IF besegrade serieledande Mariestad.

Första perioden var jämn. Mariestad inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Jesper Lindén efter bara 51 sekunder, men Falu IF kvitterade genom Hunter Godmere efter 17.12. Falu IF gjorde också 2-1 efter 1.11 i andra perioden när Hunter Godmere hittade rätt ännu en gång på pass av Filip Hedberg.

Mariestads Oscar Tellström gjorde 2-2 efter 12.03 på pass av Ludwig Wistén och Tobias Aronsson.

Vincent Reimer gjorde dessutom 2-3 efter 14.28 framspelad av Joel Thulin och Andreas Thelander.

Falu IF:s Pawel Oblonski gjorde 3-3 efter 14.58 framspelad av Oscar Haglund och Julian Parrée.

Falu IF gjorde 4-3 genom Emil Johansson efter 1.35 i tredje perioden.

Mariestad kvitterade till 4-4 genom Oscar Tellström med 2.14 kvar att spela av matchen.

Falu IF kunde dock avgöra till 5-4 med 27 sekunder kvar av matchen genom Hunter Godmere.

. Mariestads Joel Thulin hade tre assists för Mariestad.

Det här var Falu IF:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Mariestads andra uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Falu IF sist i serien, och Mariestad fortfarande leder serien, ett poäng före Skövde.

I nästa match, onsdag 29 november 19.00, har Falu IF Borlänge borta i Borlänge Ishall, medan Mariestad spelar hemma mot Surahammar.