Kristianstad vann med 3-2 borta mot Halmstad

Kristianstad tog till slut hem segern mot Halmstad i matchen borta i Halmstad Arena på torsdagen. Matchen i allettan södra slutade 2-3 (1-1, 0-2, 1-0).

– En sur förlust. Vi matchar Kik riktigt bra, men blir hårt straffade på de målen vi släpper. Vi gör en riktigt bra sista period där det bara är fler mål som saknas, kommenterade Halmstads tränare Jens Berggrad.

Första perioden var jämn. Kristianstad inledde bäst och tog ledningen genom Anton Davidsson efter 17.55, men Halmstad kvitterade genom Viktor Bernhardtz i slutet av perioden. Kristianstad startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Filip Persson och Elliot Ekefjärd. 6.19 in i tredje perioden slog Alexander Klarin till på pass av Oliver Casselsten och reducerade för Halmstad. Mer än så blev det dock inte för Halmstad.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Kristianstad med 2-0.

I nästa match möter Halmstad Karlskrona borta och Kristianstad möter Tranås hemma. Båda matcherna spelas lördag 30 december 16.00.