Karlskrona kvalklart efter seger mot Troja/Ljungby

Efter en bra säsong i hockeyettan södra är Karlskrona nu klart för kval. Det efter seger, 3-2 (1-0, 2-1, 0-1), på hemmaplan mot Troja/Ljungby.

Karlskrona tog ledningen efter 14.02, genom John Henrion assisterad av Linus Lööf och Philip Norberg Aspnäs. Karlskrona gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0, målen av Philip Norberg Aspnäs och Victor Crus Rydberg, vilket avgjorde matchen.

Troja/Ljungby reducerade dock till 3-1 genom Oscar Nordin med 3.30 kvar att spela av perioden. Troja/Ljungby reducerade igen efter 7.48 i tredje perioden genom Dennis Fröland. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

Det här var Karlskronas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Troja/Ljungbys tredje uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Karlskrona i serieledning, medan Troja/Ljungby är på sjätte plats.

Karlskrona tar sig an KRIF i nästa match borta fredag 1 december 19.00. Troja/Ljungby möter Kristianstad hemma onsdag 29 november 19.00.