Kalix vann – efter Conner Jeans hattrick

Conner Jean stod för tre mål när Kalix vann mot Vännäs på hemmaplan i hockeyettan norra. Till slut blev det 4-2 (0-0, 2-0, 2-2). Johan Pettersson gjorde också ett mål för segrarna, målen för Vännäs gjordes av Charles Backman och Anton Hammargård.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var Kalix starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Conner Jean och Johan Pettersson. Kalix startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 3-0-ledning. Men Vännäs svarade och gjorde 3-1.

Därefter var det dock Kalix som avgjorde. Laget gjorde 4-1 med tio minuter kvar att spela genom Conner Jean på pass av Mack Keryluck och Johan Pettersson. Vännäs hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 4-2.

Noterbart är att Johan Pettersson gjorde ett mål för Kalix och spelade dessutom fram till två mål.

Kalix ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Vännäs är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Kalix är Hudiksvall. Lagen möts lördag 28 oktober 16.00 i Holmen Center. Vännäs tar sig an Bodens HF hemma onsdag 18 oktober 19.00.