Hudiksvall ny serieledare efter seger mot Kiruna

Hudiksvall slog Kiruna med 6-2 (1-1, 0-1, 5-0) på hemmaplan och kan nu fira att laget är ny serieledare i hockeyettan norra efter nio spelade matcher, på samma poäng som Bodens HF. Bodens HF har dock en match mindre spelad. Kiruna ligger på sjätte plats i tabellen.

Vinsten mot Kiruna innebär att Hudiksvall har fem segrar i rad på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Hudiksvall inledde bäst och tog ledningen genom Filip Lander efter 5.31, men Kiruna kvitterade genom Alexander Rotmalm efter 16.49. Kiruna tog ledningen med 1-2 genom Mattias Mustonen efter 1.27 i andra perioden.

Hudiksvall kvitterade till 2-2 genom Jesper Wiberg efter 20.38 av perioden. Hudiksvall spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 6-2 genom mål av Christoffer Jansson, Adam Byström Johansson, Karl Umegård och Jesper Wiberg och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Hudiksvall med 17–11 och Kiruna med 15–15 i målskillnad.

Nästa motstånd för Hudiksvall är Vännäs. Lagen möts lördag 4 november 16.00 i Vännäs Ishall. Kiruna tar sig an Bodens HF hemma fredag 3 november 19.00.