Hudiksvall fick en drömstart – vann mot Tranås

Hudiksvall har kommandot om matchserien mot Tranås i HockeyEttan Semifinal, efter seger på hemmaplan med 4-2 (0-0, 2-1, 2-1) i första matchen.

Hudiksvall tog ledningen efter 20 minuters spel, genom Lucas Thorstensson på pass av Samuel Eriksson och Adam Byström Johansson. Efter 8.08 i andra perioden gjorde Hudiksvall 2-0 genom Alexander Bjurström.

Tranås reducerade dock till 2-1 genom Kalvyn Watson efter 13.13 av perioden. 8.25 in i tredje perioden nätade Tranås Petter Eklöf på pass av Philip Alftberg och Pontus Eklöf och kvitterade för Tranås.

8.47 in i perioden slog Axel Olsson till på pass av Philip Eriksen och gav laget ledningen för Hudiksvall.

Efter 10.15 slog Christoffer Jansson till framspelad av Karl Umegård och Lucas Feuk och ökade ledningen för Hudiksvall. Det fastställde slutresultatet till 4-2.

Lagen möts igen på söndag 16.00, i Holmen Center.