Hudiksvall besegrade Strömsbro på hemmaplan

Hudiksvall vann mötet i hockeyettan norra på hemmaplan mot Strömsbro, med 6-2 (1-0, 4-1, 1-1).

Strömsbros sportchef Johan Wennberg tyckte så här om matchen:

– Vi bjuder tyvärr inte upp till fight i denna match vilket gör mig lite irriterad. Det är slaget om Gävleborg och då ska man vara påslagen! Nu är det bara att ladda om, match i morgon igen när tre viktiga poäng står på spel.

Första perioden var jämn. Hudiksvall inledde bäst och tog ledningen genom Axel Levander efter 11.27, men Strömsbro kvitterade genom Philip Hägerström i slutet av perioden. På bara 8.18 gjorde Hudiksvall fyra raka mål när laget gick från 1-1 till 5-1. Efter 1.22 i tredje perioden ökade Hudiksvall på till 6-1 genom Lucas Thorstensson.

Abbe Broberg reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Strömsbro. Hudiksvall tog därmed en stabil seger.

Hudiksvall har nu tio poäng efter fyra spelade matcher, medan Strömsbro har fem poäng efter tre matcher.

Nästa motstånd för Hudiksvall är Piteå. Lagen möts lördag 21 oktober 16.00 i Isstadion LF Arena. Strömsbro tar sig an Örnsköldsvik Hockey hemma lördag 14 oktober 16.00.