Första segern för Falu IF efter 4-3 mot Mjölby

Falu IF har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Hockeyettan västra, efter elva spelade matcher. Säsongens första seger kom på bortaplan mot Mjölby, en match som Falu IF vann med 4-3 (1-0, 2-2, 1-1).

Falu IF tog ledningen efter tio minuters spel, genom Patrik Elfsberg framspelad av Marcus Åberg. Efter 8.35 i andra perioden nätade Edvin Lundqvist, framspelad av William Strand och kvitterade för Mjölby.

Falu IF:s Hunter Godmere gjorde 1-2 efter 13.16 på pass av Emil Johansson.

Mjölbys David Bremer gjorde 2-2 efter 14.49 på pass av Arvid Pousette och Tom Eriksson.

Falu IF:s Gustav Haglund gjorde 2-3 efter 17.53 framspelad av Pontus Eriksson och Julian Parrée.

Falu IF gjorde 2-4 genom Simon Daniels efter 7.26 i tredje perioden.

Mjölby reducerade dock till 3-4 genom William Strand när bara två minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Mjölby har fem förluster och 11–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Falu IF har en vinst och fyra förluster och 8–23 i målskillnad. Det här var Mjölbys tredje uddamålsförlust den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Mjölby nu ligger på nionde plats. Falu IF är på tionde och sista plats.

Mjölby möter Surahammar i nästa match hemma söndag 19 november 16.00. Falu IF möter samma dag Forshaga hemma.