Forshaga avgjorde tät match mot Dalen i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Forshaga och gästande Dalen var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Forshaga och vann matchen i hockeyettan västra med 4-3 (2-1, 1-2, 1-0).

– En viktig och skön seger. Vi krigar hårt för denna vinst. Det var en jämn match men jag tycker vi vinner rättvist, kommenterade Forshagas tränare Thomas Engman.

Dalens tränare Daniel Josefsson:

– En sådär första period där Forshaga är bättre. En andra där vi tar över spelet och får fler delar att stämma. Sen får vi inte till det riktigt på samma sätt i tredje tyvärr och kan inte rida på spelet i andra perioden.

Erik Bäcklin stod för Forshagas avgörande mål 5.54 in i sista perioden.

Forshaga började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 50 sekunder slog Anton Wiklund till framspelad av Hugo Ek Koskela och Jonathan Ström.

Dalen kvitterade till 1-1 efter 12.21, genom Hugo Rostedt på pass av Daniel Bergqvist och Petter Eriksson.

Forshaga tog ledningen på nytt efter 17.59, när Hugo Ek Koskela slog till assisterad av Linus Skager.

Efter 3.13 i andra perioden slog Linus Skager till, på pass av Hugo Ek Koskela och Jonathan Ström och gjorde 3-1.

Dalens Robin Uhr gjorde 3-2 efter 16.40 på pass av Karl Smedberg och Hampus Pettersson.

Karl Smedberg gjorde dessutom 3-3 efter 19.50 framspelad av Simon Lindblom och Linus Jacobsson.

5.54 in i tredje perioden slog Erik Bäcklin till framspelad av Tobias Björklund och avgjorde matchen för Forshaga.

Forshagas Hugo Ek Koskela stod för ett mål och två assists.

Det här var Forshagas fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Dalens andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Forshaga ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Dalen på femte plats.

Forshaga tar sig an Lindlöven i nästa match borta söndag 26 november 16.00. Dalen möter Mjölby borta fredag 24 november 19.00.