Formstarka Karlskrona tog ännu en seger

Karlskrona är nu inne i en stark period i allettan södra. När laget mötte Mariestad hemma i NKT Arena på onsdagen kom tredje raka segern. Laget vann med 4-1 (2-0, 1-0, 1-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

Mariestads tränare Ronny Helander kommenterade matchen:

– Vi är inte påkopplade från start vilket Karlskrona är och dom går upp till en 3-0 ledning. Sista halvan av matchen blir vi mer desperata men det är försent.

I början av matchen var Karlskrona starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Oscar Hagman och Jesper Solomon Frisell. Efter 4.41 i andra perioden slog Jesper Emanuelsson till, och gjorde 3-0. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Andreas Axelsson göra 3-1 för Mariestad.

Karlskrona kunde dock avgöra till 4-1 med 12.12 kvar av matchen genom Jesper Solomon Frisell.

Med två omgångar kvar är Karlskrona på sjätte plats i tabellen, medan Mariestad är på sjunde plats.

Karlskrona tar sig an Visby/Roma i nästa match borta lördag 24 februari 16.00. Mariestad möter Tranås hemma fredag 23 februari 19.00.