Efterlängtad seger för Borlänge – bröt förlustsviten mot Surahammar

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för Borlänge i hockeyettan västra. Men hemma mot Surahammar bröts den sviten. Det blev 5-1 (0-0, 2-1, 3-0) i matchen i Borlänge Ishall.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Borlänge startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av William Danielsen och Sigge Grunditz innan Surahammar svarade och gjorde 2-1 genom Adam Karlsson. I tredje perioden var Borlänge starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Victor Ohlsson, Marcus Kivelä Carlzon och Elias Lustig och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.40 kvar att spela.

Borlänge har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Surahammar har fem poäng.

Fredag 20 oktober 19.00 spelar Borlänge borta mot Falu IF. Surahammar möter Mariestad hemma i Surahallen onsdag 18 oktober 19.00.