Brödernas/Väsby vann rysaren mot Mariestad

Segern på hemmaplan i avgörande matchen med 7-1 (4-1, 1-0, 2-0) gör att Brödernas/Väsby nu har avgjort matchserien mot Mariestad i kvartsfinalen i hockeyettans. Brödernas/Väsby vann med 3-2 i matcher.

Mariestads tränare Ronny Helander tyckte så här om matchen:

– Otroligt tung avslutning på säsongen där matchen egentligen är avgjord efter två minuter.

Brödernas/Väsby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Efter 9.52 i andra perioden slog Filip Barklund till, och gjorde 5-1. Brödernas/Väsby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Henrik Rommel och Jeremias Lindewall.

Brödernas/Väsbys Henrik Rommel stod för ett mål och två assists, Nicklas Nousiainen gjorde två mål och ett målgivande pass och Jeremias Lindewall gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.