Borås segrade efter förlängning mot Vimmerby

Matchen mellan hemmalaget Borås och gästande Vimmerby i hockeyettan södra var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Niko Ahoniemi som stod för det avgörande målet.

Det var första segern för Borås, efter 2-4 mot Karlskrona i premiären.

Första perioden var jämn. Vimmerby inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Gustav Karlsson efter bara 54 sekunder, men Borås kvitterade genom Albin Storm efter 4.22. Efter 7.31 i andra perioden slog Eddie Levin till, på pass av Anton Carlsson och Jakob Karlsson och gav Vimmerby ledningen.

Borås Oskar Håkansson gjorde 2-2 efter 8.07 framspelad av Albin Storm.

Niko Ahoniemi gjorde dessutom 3-2 efter 20.28 på pass av Anders Eriksson och Henrik Eriksson.

7.47 in i tredje perioden nätade Vimmerbys Hugo Ollila på pass av Isac Andersson och kvitterade för Vimmerby. I förlängningen tog det 2.16 innan Borås avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Niko Ahoniemi.

I nästa match möter Borås Halmstad borta och Vimmerby möter Karlskrona hemma. Båda matcherna spelas söndag 8 oktober 16.00.