Borås ny serieledare efter 6-2 mot Segeltorp

Det blev 6-2 (1-1, 4-0, 1-1) hemma för Borås mot Segeltorp i onsdagens match. Därmed är laget serieledare i Vårettan södra herr, två poäng före Alvesta, efter 13 spelade matcher. Segeltorp ligger på nionde plats i tabellen.

Borås har nu fem raka segrar. Segeltorp har fyra förluster i rad.

Första perioden var jämn. Segeltorp inledde bäst och tog ledningen genom Emil Kivistö efter 5.28, men Borås kvitterade genom Niko Ahoniemi efter 17.49. Borås spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 5-1 genom två mål av Henrik Eriksson, ett mål av Elias Elomaa och ett mål av Jesper Ahlgren. Borås ökade ledningen till 6-1 genom Matias Sointu efter 13.29 i tredje perioden.

Tristan Magnusson reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Segeltorp. Borås tog därmed en säker seger.

Borås Niko Ahoniemi stod för ett mål och två assists.

Nästa motstånd för Borås är Troja/Ljungby. Lagen möts fredag 9 februari 19.00 i Ljungby Arena. Segeltorp tar sig an Eskilstuna Linden borta söndag 11 februari 16.00.