Blomberg och Gagic avgjorde borta mot Skövde

Det blev en uddamålsseger för Halmstad i matchen mot Skövde i allettan södra på onsdagen. Laget vann med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) borta i Billingehov.

Det var bortaseger nummer fyra i rad för Halmstad.

Halmstad tog ledningen efter 9.03, genom Albin Blomberg framspelad av William Gustafsson och Hampus Johansson.

Andra perioden blev mållös. Halmstad utökade ledningen genom Victor Gagic efter 13.50 i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Skövde reducerade dock till 1-2 genom Lukas Smith när bara fyra minuter återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Det här var Skövdes fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Halmstads andra uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Skövde på sjunde plats och Halmstad på tredje plats.

Nästa motstånd för Skövde är Visby/Roma. Lagen möts fredag 2 februari 19.00 i Visby Ishall. Halmstad tar sig an Kristianstad borta onsdag 31 januari 19.00.