Äntligen seger för Clemensnäs mot Kalix

Det blev sju förluster i rad för Clemensnäs i hockeyettan norra. Men hemma mot Kalix kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Kopparhallen slutade 4-1 (1-0, 2-1, 1-0).

– Väldigt skönt att få vinna och på det sätt vi gör det på. Alla bidrog och följde vår gameplan i 60 minuter, kommenterade Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren.

Med det tog hemmalaget Clemensnäs en skön revansch, eftersom Kalix vann senaste mötet lagen emellan med hela 6-1.

Clemensnäs tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Axel Bergqvist på pass av Johan Fahlgren och Simon Holmqvist. Clemensnäs gjorde två mål i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0, målen av Nils Gustafsson och Axel Bergqvist.

Med 1.48 kvar att spela av perioden kunde Filip Lindbäck göra 3-1 för Kalix. 1.21 in i tredje perioden nätade Clemensnäs Robin Johansson på pass av Sebastian Palukka och Sebastian Martti och ökade ledningen för Clemensnäs. 4-1-målet blev matchens sista.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Clemensnäs med 13–25 och Kalix med 8–22 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Clemensnäs på nionde plats i tabellen, medan Kalix är på åttonde plats.

Clemensnäs möter Kiruna i nästa match hemma söndag 3 december 16.00. Kalix möter samma dag Vännäs borta.