Ahoniemi och Eriksson bakom Borås vändning mot Tyringe

Inför sista perioden var Tyringe i ledningen med 2-1 i Borås Ishall. Men i tredje perioden kvitterade först Niko Ahoniemi, och sen avgjorde Anders Eriksson för Borås. Till slut blev det 3-2 i matchen i hockeyettan södra.

Tyringe startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.46 slog Axel Björnkvist till framspelad av Johan Höglund och Elias Dervall-Svensson. Tyringe gjorde 0-2 genom Henrik Hallberg efter 9.40 i andra perioden.

Borås reducerade dock till 1-2 genom Niko Ahoniemi efter 11.16 av perioden. 7.42 in i tredje perioden nätade Borås Niko Ahoniemi på nytt på pass av Filip Bratt och kvitterade för Borås.

Efter 14.04 slog Anders Eriksson till på pass av Henrik Eriksson och Albin Sundin och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Borås har två segrar och tre förluster och 13–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tyringe har fem förluster och 8–25 i målskillnad. Det här var Borås andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Borås ligger kvar på nionde plats i tabellen, och Tyringe sist, på tionde plats.

I nästa match, söndag 22 oktober, har Borås Mörrum borta i Jössarinken 16.00, medan Tyringe spelar borta mot Halmstad 18.00.