Västerås vände och vann mot Almtuna

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Almtuna i ABB Arena Nord fick se en vändning i sista perioden. Bortalaget Almtuna hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Västerås vände matchen och vann till slut med 5-3.

Första perioden var jämn. Almtuna inledde bäst och tog ledningen genom William Proos efter 15.25, men Västerås kvitterade genom Jared Dmytriw i slutet av perioden. Efter 9.15 i andra perioden gjorde Almtuna 1-2 genom William Eriksson.

Med 1.7 kvar att spela av perioden kunde Konstantin Komarek kvittera till 2-2 för Västerås.

Almtuna gjorde 2-3 genom Anton Klint efter 19.29. Västerås vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-3 till 5-3 i tredje perioden. 4-3-målet kom med bara 54 kvar att spela. Och med 35 kvar kom också 5-3.

Det här betyder att Västerås nu ligger på elfte plats i tabellen, och Almtuna är på tionde plats.

I nästa match möter Västerås AIK borta och Almtuna möter Djurgården hemma. Båda matcherna spelas fredag 1 mars 19.00.